top of page
Buscar
  • Foto del escritorAmpa escola malagrida

MANIFEST EN DEFENSA DE LA GESTIÓ DELS MENJADORS ESCOLARS PER PART DE LES FAMÍLIES DE LA GARROTXA

Més d’una quarta part dels menjadors de Catalunya són gestionats per grans empreses o fundacions, que tenen la capacitat d’optimitzar al màxim exponent les despeses amb l’objectiu d’obtenir grans beneficis econòmics d’un espai educatiu i de lleure com és el temps del migdia de l’escola. Un repartiment que deixa fora, sens dubte, a petites empreses i cooperatives que treballen per l’educació i el menjar de qualitat i de proximitat.

Actualment, a la majoria d’escoles de la Garrotxa el menjador escolar és gestionat pel Consell Comarcal mitjançant licitacions –que s’adjudiquen sempre a empreses mercantils com Serunion–. Una minoria d’escoles gestiona directament el menjador a través d’AFA’s constituïdes com empresa.

Aquesta situació, es deu a una decisió política del Consell Comarcal de la Garrotxa de no permetre la gestió indirecta del servei per les AFA a través d'empreses del sector i de la comarca, que no es pot camuflar sota el pretext de no tenir alternativa per raons legals. Tant és així, que en altres comarques aquest model de gestió continua existint i funcionant, i els respectius Consells Comarcals han permès aquesta gestió de proximitat per les AFA tenint d'aplicació les mateixes lleis i normatives.

El menjador escolar és un servei essencial per a les famílies, que compleix també amb una funció educativa, i que s'ha de poder adaptar a la realitat de cada escola.

Com a bones coneixedores d'aquesta realitat, cal donar llibertat a cada AFA per a decidir quin és el millor model de gestió del servei, de manera que es faciliti, si és la seva decisió, la gestió indirecta del servei per l'AFA.

Per tot això, RECLAMEM que es facin les actuacions necessàries perquè cada AFA, adaptant-se a la seva situació, pugui escollir amb quin model es gestiona el servei de menjador de la seva escola: gestió directa per l'AFA, gestió indirecta pel Consell Comarcal o, també, gestió indirecta per l'AFA a través d'una empresa del sector.



SIGNEN EL MANIFEST LES AFA DE LA GARROTXA:


Pla de Dalt + Malagrida + El Morrot + Verntallat + Castanyer + Riudaura + Castellroc + Bisaroques + Joan Maragall + Rocalba + Sant Roc + La Bòbila + Greda + Besalú + Les Planes + Tortellà + Bosc de la Coma + Montcos (Montagut i Oix)


23 de maig de 2023


31 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page