top of page
Buscar
  • Foto del escritorAmpa escola malagrida

CARTA DE L’AFA MALAGRIDA A LES SEVES FAMÍLIES

DENUNCIEM LA INOPERÀNCIA D’AQUEST AJUNTAMENT


Benvolgudes famílies,

us expliquem les gestions que l’AFA hem estat fent amb l’Ajuntament, en relació amb els entorns escolars:


El curs 2021-22, l’AFA del Malagrida us vam passar una enquesta per saber com us podíem ajudar. Volíem detectar quins problemes trobàveu a l’hora de venir a l’escola, en temes de mobilitat i espais segurs pels infants, i fer-vos de portaveu perquè l’Ajuntament en tingués coneixement i ho resolgués en la mesura del possible.


L’interès en l’enquesta va ser molt alt (un 42,3% de participació), de manera que la informació recollida era rellevant: majoritàriament, demanàveu ampliar la vorera del pont de les Móres, instal·lar limitadors de velocitat, multiplicar els passos de vianants, facilitar la mobilitat sostenible, etc. Tot, en benefici dels infants.


A l’AFA ho vam organitzar en 16 propostes concretes i, el curs passat, ens vam reunir amb el regidor de mobilitat, la regidora d’educació i el cap de policia.


Aquesta primera reunió va ser fantàstica. Vam sortir entusiasmats perquè els regidors van reconèixer 15 dels 16 problemes, van prendre nota per mirar de resoldre’ls i vam quedar per més endavant, un cop haguessin pensat totes les solucions.


Al cap d’un temps, vam demanar la segona reunió. Aquest cop, els regidors van venir amb un munt de mapes i papers per justificar-nos que, dels 16 problemes, només en resoldrien un: el pont de les Móres. Per contra, ens proposaven que organitzéssim un bicibús. Però nosaltres teníem molt clar que no volíem passar a buscar altres nens perquè el carrer és perillós. Volíem que el carrer deixés de ser perillós.


Arran d’aquesta decepció, vam començar a parlar amb les altres AFA d’Olot i vam descobrir que, en molts casos, la seva situació era pitjor. Per fer-nos escoltar, vam decidir organitzar-nos i, després d’un munt d’hores de feina, 13 AFAs vam pactar un manifest molt clar i contundent: hi ha problemes importants als entorns escolars i no s’estan resolent.


La resposta de l’Ajuntament va ser a través dels diaris: “portem moltes accions dutes a terme i sempre hem prioritzat el consens”, va dir el regidor de mobilitat sense concretar més de dues accions en tota la ciutat ni a quin consens es referia. Al de les AFA, era evident que no.


A partir d’aquí, com que l’Ajuntament no ens convocava per debatre les idees del manifest, el vam convocar nosaltres. A la reunió, van tornar a prendre nota de tot però no es van comprometre a res.


Avui, dels 16 problemes que vam detectar fa un any, l’Ajuntament només ha fet una intervenció, i a mitges, a la plaça Espanya.

Des de l’AFA Malagrida, lamentem no haver pogut ajudar les nostres famílies i denunciem la greu inoperància d’aquest Ajuntament.

Sens dubte, continuarem treballant per fer-nos sentir.




116 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page